Melkrobots

Driehoeven Melktechniek adviseert u graag over automatische
melksystemen. Met deze nieuwe technologie kunt u uw
veestapel nauwkeuriger beheren. Ook creëert u hiermee de best
mogelijke leefomgeving voor uw koeien én een evenwichtiger
leven voor uzelf.
GEA DairyRobot R9500

De compacte melkrobot

De DairyRobot is een compacte melkrobot die professionele melkveehouders de grootste voordelen biedt bij geautomatiseerd melken, doordat er per box 70 koeien kunnen worden ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat uw dagelijkse planning en werkroutines flexibeler en effectiever worden.

24 uur per dag en 7 dagen per week staat de DairyRobot klaar om uw koeien te melken. De DairyRobot is ontworpen voor een optimaal koecomfort zodat uw koeien graag naar de DairyRobot komen. Door de stressvrije melkroutine van in één keer aansluiten, en het feit dat het gehele melkproces in de melkbeker plaatsvindt (van het speen reinigen en voorstralen tot het stimuleren) bereikt de koe een maximale Oxytocine gift. Hierdoor ontstaat er een vierkante melkcurve met een maximale melkgift per minuut. Voordat de speen individueel wordt afgenomen, wordt deze eerst gedipt in de melkbeker. Na elke melkbeurt worden de melkbekers gereinigd en gedesinfecteerd zodat kruisbesmetting uitgesloten is

Hoge productiviteit en grondige dierverzorging

De DairyRobot R9500 garandeert een uitstekende doorvoer, terwijl het hele melkproces plaatsvindt binnen de beschermende melkbeker. Elke stap – van het aansluiten van het melkstel tot de reiniging en stimulatie van de spenen, het voormelken en melken – is onderdeel van een soepele, uniforme procedure. Het dipproces zorgt voor de ideale uierbescherming en -verzorging, zodat de algehele gezondheid van de dieren wordt verbeterd. Met de DairyRobot kunt u vertrouwen op een hoge productiviteit en superieure melkkwaliteit, omdat u kunt beschikken over een gezonde veestapel met een hoge melkopbrengst, met een minimale benutting van middelen, water en energie.

De DairyRobot voert alle stappen in het melkproces volledig automatisch uit:

  1. Aanzetten van het melkstel
  2. Reinig en van de spenen
  3. Stimuleren
  4. Voorstralen / controle
  5. Melken
  6. Inline dip-proces
  7. Afnemen van de melkbekers

In het automatische proces zijn het desinfecteren en reinigen van de melkbekers tussen de verschillende melkbeurten ook inbegrepen. Het unieke kenmerk van deze melkplaatsmodule is het aansluiten en afnemen van de melkbekers als autonoom systeem.

Past in iedere stal

De compacte DairyRobot is gemaakt voor elk staltype. De modulaire opbouw geeft zeer veel mogelijkheden waardoor de DairyRobot zelfs in alle bestaande robotruimtes inpasbaar is. Er zijn meerdere mogelijkheden. Download de brochure of informeer naar de mogelijkheden.

GEA DairyProQ

De DairyProQ melkcarrousel opent baanbrekende productiemogelijkheden voor het melken van veestapels van 500 koeien en meer. Met 28-80 melkstations kunnen per uur ongeveer 120-400 koeien automatisch worden gemolken door maar één bediener, die toezicht houdt op het hele proces. Het personeel wordt sterker gemotiveerd door hun nieuwe verantwoordelijkheden die om het management van dieren draaien op een aantrekkelijke, moderne werkplek. U profiteert ook van verbeterde handelingen door gestructureerde processen en vaste werktijden

De melkplaatsmodule voert alle stappen in het melkproces hetzelfde uit als de DairyRobot. Het melkproces wordt hierdoor op iedere melkplaats volledig automatisch uitgevoerd. Met dit automatisch aansluitsysteem op iedere melkplaats blijft de koe (en de uier) steeds vrij toegankelijk. Resultaat: een continu en efficiënt melkproces met een hoge mate van betrouwbaarheid en capaciteit.

De module kan ook in een semi-automatische uitvoering worden geleverd.