Melkverwerking

Melkverwerking: een hoger rendement door melk op uw eigen erf te verwerken

Driehoeven Melktechniek speelt in op vragen van de sector en de samenleving. Als exclusief Tessa DM-dealer leveren we apparatuur om zelf melk te verwerken tot kwalitatieve zuivel. Van pasteuriseerapparatuur en vulmachines tot complete zuivelverwerkingsinstallaties.

Maatwerk voor elke melkveehouder

Steeds meer melkveehouders breiden hun bedrijf uit met het zelf verwerken van hun melk tot één of meer zuivelproducten. Want het rendement is goed en de consumentenvraag naar kwalitatieve, lokale zuivel groeit. Wij adviseren u over het zelf zuivelen met Tessa melkverwerkingsapparatuur die bij ú past, uw veestapel en stal. Bij Tessa staan kwaliteit, voedselveiligheid en maatwerk centraal.

Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van het zelf verwerken van melk met daarbij de voor u meest geschikte apparatuur of installatie. Uitgangspunten hierbij zijn:
– de hoeveelheid melk die u dagelijks wilt verwerken;
– de zuivelproduct(en) u wilt aanbieden;
– het soort verpakkingsmateriaal dat u wilt gebruiken.

Aan de hand van deze informatie biedt Driehoeven Melktechniek een voor u passende apparatuur of complete zuivelverwerkingsinstallatie. We werken hierbij samen met Tessa DM. Bij het internationale Tessa staan kwaliteit, voedselveiligheid en maatwerk centraal.

Pasteuriseerapparatuur

Tessa heeft twee soorten pasteuriseermachines:
– batch pasteuriseerder;
– doorstroom HTST pasteuriseerder.

Batch pasteuriseermachine

De batchapparatuur is geschikt voor kleinere verwerkingsbedrijven die gepasteuriseerde melk, kaas of yoghurt willen produceren. Het pasteuriseer- en fermentatieproces vindt in dezelfde tank plaats. De tank heeft een capaciteit van 300 tot 1000 liter per uur.
Op deze pasteuriseerder kan andere apparatuur, zoals een roomscheider en/of homogenisator, worden aangesloten.

HTST pasteuriseermachine

De HTST-machine is een unit met een productiesnelheid die begint vanaf 500 liter per uur.
De pasteurisatietemperatuur en de temperatuur van de melkuitvoer kunt u zelf instellen. Wilt u bijvoorbeeld gepasteuriseerde melk produceren dan is de gewenste pasteurisatie 75˚ tot 90˚C en de melkuitlaat 4˚C.

Een groot voordeel: de HTST-machine is uitgerust met een warmtewisselaar zodat fors minder energie wordt gebruikt!

Afvulsystemen

Nadat uw zuivel is gepasteuriseerd moet het uiteraard hygiënisch en veilig worden verpakt. Tessa heeft hiervoor een assortiment afvulsystemen. Deze zijn geschikt voor allerlei verpakkingen zoals een glazen pot, een PET-fles of ander (kunststof)materiaal. Een kwalitatieve verpakking die past bij uw bedrijf en de houdbaarheid van uw zuivel verlengt. En: een eigen herkenbare verpakking verhoogt de waarde van uw product voor de consument!
Uiteraard wordt elke vuller aangepast aan uw verpakkingswensen.

Semi-handmatige flessenvuller M-2

Dit systeem van volledig roestvrijstaal heeft een productiesnelheid van 300 tot 400 flessen per uur. De apparatuur is geschikt voor kleinere zuivelproducenten. Het vulvolume varieert van 150 ml tot 4 liter. Het is geschikt voor glas, PET-flessen en (kunststof) HDPE-materiaal. Dit model is volledig pneumatisch. Het vulvolume is regelbaar en vult elke vorm. Werkt volledig computergestuurd en is CIP-compatibel. Heeft een vultrechter en niveauregeling. De (dop)sluiting moet handmatig worden aangebracht.

Halfautomatische flessenvuller M-52f

Een efficiënt, eenvoudig, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk afvulsysteem – geheel van roestvrijstaal. De productiesnelheid is 500 tot 700 flessen per uur. Geschikt voor glas, PET en HDPE-materiaal. Werkt computergestuurd en is CIP-compatibel. Heeft een vultrechter en niveauregeling. Verpakkingen worden automatisch afgetopt. Verpakkingsmateriaal wordt automatisch geladen en gelost.

Volautomatische melkflessenvuller M-53

Deze efficiënte, volautomatische en instelbare, roestvrijstalen afvulmachine heeft een productiesnelheid van 1.000 tot 1.200 flessen per uur. Elke vuller wordt aangepast aan uw gewenste verpakkingsvorm. Geschikt voor glas, PET en HDPE-materiaal. Het vulvolume bedraagt 150 ml tot 4 liter, is regelbaar en vult elke vorm. De machine is volledig pneumatisch. Werkt computergestuurd. Heeft een vultrechter en niveauregeling Verpakkingen worden automatisch afgetopt. De flessen- en dop invoer gebeurt automatisch. 

Installatie, inbedrijfstelling en opleiding Tessa DM apparatuur

Tijdens en na de aankoop begeleidt Driehoeven Melktechniek de gehele installatie. Van het projecteren van de installatie in de ruimte tot aan de ingebruikname van de apparatuur. Maar zeker zo belangrijk is het leerproces voor het maken van de zuivel. Het team van Tessa DM beheerst het verwerken van melk tot kwalitatieve zuivel tot in detail. Ze leren en begeleiden u graag en goed op uw bedrijf.

Wilt u maatwerkadvies?

Bel dan met een van onze adviseurs: 013 - 3039030.