Ontdek het IQ melkstel van GEA

Een melksysteem dat sneller melkt, makkelijk aan te sluiten is en eenvoudig te onderhouden? Maak kennis met het IQ melkstel van GEA. Dit unieke melkstel is ontworpen om de maximale melkkwaliteit, melkkwantiteit en uiergezondheid te realiseren in conventionele melkinstallaties. Wat dit melkstel uniek maakt is dat het onderverdeeld is in vier geleidingskamers. De melk stroomt individueel uit elk kwartier rechtstreeks naar de uitgang. Dankzij de neerwaarts gerichte vorm van de melkstelkamers verloopt dit proces sneller en veel comfortabeler voor de koe.

Maximale melkkwaliteit én fysiek minder zwaar melken

Het IQ melkstel van GEA kent vele voordelen. Maximale melkkwaliteit is natuurlijk van groot belang. Daarnaast is het voor veel melkveehouders een groot pluspunt dat het melken fysiek een stuk minder zwaar is dankzij dit melkstel. Zo legt boerin Irma Hendriks in de video uit dat zij nu met rechte rug kan melken en een andere melkveehouder zegt: “Melken met het IQ melkstel kan ik iedereen aanraden. Je kan met twee handen tegelijk aansluiten, omdat je niet met een hand de klauw hoeft vast te houden. Dit is ergonomisch gezien heel fijn, veel beter voor je schouders.”

Functies en voordelen van het IQ melkstel

Maximale melkkwaliteit

Een slimmere vacuümregeling vermindert verontreiniging van de melk aanzienlijk. Het vacuüm wordt sterk verminderd wanneer de tepelvoering niet bevestigd is, wat betekent dat er minder mest en ander vuil in de melkleiding wordt gezogen. U zult niet geloven hoe schoon uw melkfilters zijn met het IQ melkstel.

Betere uiergezondheid

Met vier aparte geleidingskamers is er geen gevaar voor kruisbesmetting tussen spenen met mastitisveroorzakende bacteriën. In tegenstelling tot gewone melkstellen is het nieuwe IQ melkstel onderverdeeld in vier kwartieren en wordt de melk uit elk kwartier gescheiden gehouden.

Past op alle uiers

De korte melkslangen zijn langer, waardoor ze op uiers van praktisch elke vorm geplaatst kunnen worden. Het gewicht van het melkstel is ideaal verdeeld: 80% op de speen en 20% in de melkklauw. Bovendien zorgt een betere uitlijning van het melkstel voor minder slippen en knarsen.

Eenvoudig onderhoud

De unieke, gepatenteerde tepelvoeringaansluiting maakt het verwisselen van tepelvoeringen snel en gemakkelijk. Bekers, tepelvoeringen en luchtverdelers kunnen van tevoren in elkaar worden gezet zodat tepelvoeringen binnen enkele minuten in plaats van uren kunnen worden verwisseld.

Snellere melktijden

Een verbeterde vacuümstabiliteit verhoogt de stroomsnelheid en de scherpere hoek van de melkkamer verhoogt de doorstroom naar de melkleiding.

Stillere werking

Het automatische vacuümsysteem garandeert praktisch geruisloos melken, zelfs tijdens het aankoppelen of afwerpen door koeien.
Betrouwbaardere prestaties – het platte ontwerp van dit melkstel maakt het moeilijker voor koeien om het af te werpen.

Meer weten over het IQ melkstel van GEA? Neem contact 013 – 3039030 met ons op!