Het inmelken kan bijna beginnen

Het is bijna zover! Naar verwachting kan er volgende week woensdag gestart worden met het inmelken van de koeien in de nieuwe GEA DairyRobot bij Mathé van Goch!

Laatste installatiewerk voor de melkrobot

Mathé van Goch: ‘’Op dit moment loopt alles volgens schema en kan het testen bijna beginnen. De elektricien heeft de robot componenten aangesloten op het elektra. Dan is het vervolgens de taak van de loodgieter om de waterleidingen te monteren. Halverwege volgende week wordt de bestaande krachtvoercomputer uit het aanbouwtje gehaald van de stal. Deze krachtvoercomputer is ingeruild bij Driehoeven. Vervolgens sloopt de aannemer het gebouwtje en de bestaande silo die op de betonplaat staat wordt verwijderd. Op deze plek komen twee voersilo’s.’’

Inmelken met de DairyRobot

Als dit alles klaar is kunnen de koeien gaan wennen aan de nieuwe mekrobot. Dit begint met het eten van brok uit de robot. De koeien worden dan door de DairyRobot geleid zonder dat er gemolken wordt, en hiervoor worden ze beloond met brok. Dit moet het inmelken een stuk makkelijker maken omdat de koeien niet bang zijn voor het nieuwe apparaat.

Wij kijken uit naar het inmelken! Nog een kleine week…